ביוגרפיה בשלושה פרקים משלב האקנה עד תחילת ההתמודדות עם סימני הגיל
חלק ג׳ – נבהלתי ממש…עם הופעת הקמטים הראשונים
מי סבלה מעודף משקל ואחרי שרזתה הרגישה אישה מלאה?
מי סבלה משיעור יתר ואחרי טיפול יסודי עדין מתעסקת במעט השער שנותר?
אז זהו, זו תחושתי… הפצעים נעלמו לי לחלוטין אבל אני עדיין מרגישה "מחוצ'קנת" ויש לי "עניינים" עם עור הפנים שלי.
אני לא אוהבת את הנקבוביות הפעורות בעורי, נשארו לי צלקות לבנות (אזורים ללא פיגמנט) ואף התחלתי לסבול מסבוריאה באזור הגבות, ועם זה לא מספיק … אז הופיעו לי כתמי פיגמנטציה, בהתחלה כנמשים חמודים ומאוחר יותר "הנמשים" נצמדו והפכו לכתמים.
כדי להתגבר על כל התחושה הקפדתי לצאת מהבית עם "מייקאפ כבד" כדי להגיע למראה עור אחיד ונקי מה שמאוד עזר לי להתגבר על "העניינים" עם עורי*.
קרוב לגיל 40 כשאני אמא לשלושה ילדים עשיתי את השינוי המשמעותי בחיי (אחרי 15 שנה שעבדתי כמנהלת שיווק ומכירות בשתי חברות גדולות ) החלטתי להפוך את "העניינים" שלי בעורי לקריירה המקצועית שלי.
השתלמתי כ"קוסמטיקה רפואית" (את רישיון העבודה שלי כקוסמטיקאית מטעם המדינה קיבלתי 22 שנה לפני תחילת עבודתי בתחום)** והתמקצעתי בצורה מעמיקה בטיפולי פנים לנשים ולנוער. מאוחר יותר הקמתי מערך ההרצאות לארגונים והסדנאות להעברת ידע מקצועי ואמין לנוער ולנשים. זו הייתה דרכי לרפא את נפשי ולהביא מזור לעוד בני נוער ונשים שמרגישים תסכול מעור הפנים בשלבים שונים בחייהם.
בואי להציץ לקליניקה שהקמתי לי
"היכנסי" לאחת מהסדנאות לנשים שערכתי "יפה בכל גיל"
קצת על משפחתי….ירון ואני נשואים 30 שנה (ירון לא סבל מאקנה) יש לנו שלושה ילדים אהובים מאי בת 25 לומדת שנה שלישית רוקחות באוניברסיטת בן גוריון, יובל בן 20 משרת כקצין בחיל האוויר ואופק בן 16 לומד בכיתה יא.
אתם בטח רוצים לדעת האם ילדי סבלו או סובלים מפצעי בגרות?
היו להם מעט פצעים, ממש לא מתקרב למה שאני חוויתי…הקפדתי ואני מקפידה עד היום לנקות להם את העור מקומודונים (שחורים) והם מטפלים בעורם כבשגרה בטיפול יום יומי בסיסי (שטיפת פנים בסבון לפני השינה ולפי הצורך משחה לפיצעון)
הם יודעים שחובה למרוח קרם הגנה יום יום בכל ימות השנה ולא תמיד מקפידים…
בואי להכיר את משפחתי
היו להם מעט פצעים, ממש לא מתקרב למה שאני חוויתי…
בדצמבר האחרון חגגתי "50 ועוד שנה" לי ולעורי, כבר אינני מקפידה לצאת תמיד עם מיק-אפ מהבית ויש לי איזה השלמה עם עצמי ועם עורי.
אבל אתמול כהרגלי עומדת מול המראה לטיפוח בוקר*** ואז שמה לב כי הופיעו לי קמטים על המצח ויש לי נפילה בציידי השפתיים,
נבהלתי ממש…
והבנתי שגם שבמשך השנים "שמרתי" על עורי**** אין לי אפשרות לעצור את "הזמן" ואני מתבגרת ולכן החלטתי לחפש את הרופא שיזריק לי את המראה הנכון, עכשיו אני בתהליך של "חפירות" בנושא.
מחפשת המלצות, קוראת חומרים ומאמרים בנושא ומסתכלת בתמונות של לפני ואחרי (תמונות אמינות)
גם שבמשך השנים "שמרתי" על עורי אין אפשרות לעצור את הזמן
אני באמת לא מחפשת להיות צעירה או מגוחכת לגילי, אבל חשוב לי להרגיש טוב עם עצמי.
כנראה שעורי יהיה תמיד עניין עבורי.
כאן הסתיים הפוסט הראשון שלי בשלושה פרקים, שיתפתי אתכם במסע שלי עם עורי המסע שעוד לא נגמר…
(הנה חלק א' ו- חלק ב', למי שפספס)
ויש לי מסר חשוב מאוד להעביר לבני הנוער בפרט ולנשים בכלל:
לפני הנוער – הפצעים לא יישארו לכם על הפנים ולכן גם כשהפנים "מאתגרות" המשיכו לחייך, לבלות וליהנות, אתם כבר יודעים שעד החתונה זה יעבור…
רוצה לדעת עוד על הדרכים לשפר את העור המתבגר? לחצו כאן
לפני הנשים – חשוב לי שתאהבו את עצמכם ותהיו שלמות עם עורכן ואם משהו יפריע לכן תקראו, תבדקו, תחקרו ותחליטו מה שווה לכן לעשות ומה פחות..
מעוניינת לדעת מה עובד בקוסמטיקה ומה פחות? לחצו כאן
אני מאמינה שמראה עור קורן, זוהר והשלמה שלנו עם עצמנו עוזר להנאה ולהרגשה טובה ביום יום בכל גיל,
מעוניינת להבין את חשיבות הטיפוח בגיל השלישי? לחצו כאן
וגם להתפתחות הקריירה שלנו – מחקרים מראים מתאם בין טיפוח ואושר אצל נשים לבין מידת התקדמות במקום העבודה ורמת השכר שהן מרוויחות..
מתעניינת בקשר בין מראה והשגיות בעבודה? לחצו כאן
בפוסטים הבאים אשמח להמשיך ולשתף אתכם במסע שלי עם עורי ובו בזמן לחלוק אתכם ידע אמין, מקצועי ומדעי לגבי העור בכלל.
תודה שהייתם איתי עד עכשיו, התרגשתי מאוד מתגובותיכם, מצפה לכם בפוסטים הבאים…
מקשיבה לפנים שלך, אורית.
* בתור נערה עם פצעים לא נתנו לי למרוח מייקאפ בטענה שהמייקאפ "סותם" את הנקבוביות וגורם להחמרת הפצעים בעורי, חד משמעי הדבר מעולם לא הוכח מדעית. מה שנכון… שמאוד חשוב ללכת לישון עם עור נקי ללא שאריות מייקאפ אבל חשוב מאוד בעיני רוחי למרוח מייקאפ ולהרגיש פחות עם פצעים ויותר יפה. ולכן אני ממליצה לכל בני הנוער שאני עובדת איתם ומרגישים פחות טוב עם עורם למרוח מייקאפ (גם בנים וגם בנות) והם מדווחים לי שהרגשתם טובה יותר.
**אני פחות אוהבת להשתמש במושג "קוסמטיקאית רפואית" על אף שאני "מוגדרת" ככזו.
אנשים טועים לחשוב שהמושג "קוסמטיקה רפואית" מעיד על הכשרה רפואית או ידע וניסיון של "רופא" או רשות לעבוד עם חומצות ו/או חומרים פעילים. אז ממש לא כך… לכל קוסמטיקאית מותר לעבוד עם חומצות וחומרים פעילים של עד 16% ולא יותר מכך. גם אם היא מחזיקה בתעודת גמר של קוסמטיקאית רפואית.
אז בכל זאת מה ההבדל?
ההבדל הינו שלימודי "קוסמטיקה רפואית" מקנים ידע מעודכן במיכשור ותכשירים הנמצאים כיום בשוק מעבר לידע שמתחייב ע"י הבחינה של משרד הכלכלה (מה שהיה בעבר התמ"ת) שהוא המשרד שמנפיק תעודת עבודה לקוסמטיקאיות במדינת ישראל. בתי ספר שמנפיקים תעודת גמר של "קוסמטיקאית רפואית" בדרך כלל מנוהלים ע"י קוסמטיקאית ו/או מוכרי מוצרים והם אלו שחתומים על תעודת הגמר. יש בתי ספר המזכים את בוגריהם בנוסף לתעודת הגמר "קוסמטיקאית רפואית" בתעודה מקצועית מטעם משרד הכלכלה המאשר את עבודתה במקצוע הקוסמטיקה או לחילופין מי שמתקבלת ללימודי "קוסמטיקה רפואית" חייבת להיות קוסמטיקאית עם תעודה ממשרד הכלכלה.
***טיפוח הבוקר שלי שטיפת הפנים עם מים חמימים (ללא שימוש בסבון) מריחת חומר לדיכוי מלנין (לטיפול בפיגמנטציה שלי) ומריחת קרם הגנה תמיד ומקאפ (לפעמים).
האם שמתם לב שאינני מורחת קרם לחות ?
מטרת הלחות ללחח את עורך בלבד, הלחות לא מונעת קמטוטים. במידה ועורך נעים אין צורך למרוח לחות אך עם את חשה יובש בעור או גירוי או הופיעה אדמומיות מומלץ למרוח קרם לחות כדי לאזן את העור ולהחזיר לו מראה ומגע נעים.
****יש שני חומרים במדע שהוכחו מדעית ככאלה שמשנים את עורנו ומעוררים יצור קולגן וחומצה אילרונית בדרמיס והן:
רטין A וויטמין C במריחה. אני נוהגת יום יום למרוח לפני השינה ויטמין C וראטין A ולפעמים אני מוסיפה לחות או סרום שאני מכינה לי משמניים ארומתרפיים, לפי הצורך.
שימו לב – ראטין A מיבש את העור כשהעור יבש החומר לא נספג בדרמיס ולכן חשוב לדאוג שהעור יהיה לח ונעים לפני כל מריחה.